سیستم های اینترکام بیمارستانی به منظور برقراری ارتباط بین افراد و بخش های مختلف در بیمارستان کاربرد فراوانی دارند. این سیستم ها با توجه به اینکه دامنه فرکانس بالایی دارند برای محیط های پر سرو صدا هم در بیمارستان مناسب هستند. سیستم اینترکام بیمارستانی، در بیمارستان ها به منظور افزایش ایمنی نیز کاربرد دارند و امکان برقراری اتصال به سیستم های هشدار هم در آن ها وجود دارد. نکته بسیار مهم درباره سیستم اینترکام بیمارستانی این است که نوع ارتباط آن از نوع فول داپلکس ( کاملا دو طرفه) است. به این معنا که هم فرستنده و هم گیرنده به طور همزمان می توانند با هم ارتباط داشته باشند. علاوه بر آن امکان پخش سراسری هم در اینترکام بیمارستانی وجود دارد. اینترکام ها، ابزارهایی شبیه آیفون هستند که امکان برقراری ارتباط یکپارچه را در بیمارستان فراهم می کنند. بیمارستان، از جمله مکان هایی است که مخابره های همزمان در بخش های مختلف آن زیاد اتفاق می افتد. با استفاده از اینترکام بیمارستانی امکان ارتباط نقطه به نقطه، با اطمینان از اینکه افراد هر نقطه فقط به ارتباطات بخش تعریف شده برای آن ها دسترسی دارند، وجود دارد.
در هر بیمارستان یک سیستم اطلاعات بیمارستانی وجود دارد. در سیستم اطلاعات بیمارستانی، اطلاعات مربوط به هر بخش، تخت های هر بخش و بیماران آن بخش وجود دارد. زمانی که یک بیمار در بیمارستان پذیرش می شود، اطلاعات او در این سیستم ثبت می گردد. بنابراین در تمامی بخش های بیمارستان ها امکان دسترسی به اطلاعات بیماران از طریق سیستم اینترکام داخلی آن امکان پذیر است. در طراحی سیستم اینترکام بیمارستانی هم از قابلیت مبتنی بر شبکه استفاده شده است و امکان اتصال آن به سیستم اطلاعات بیمارستانی وجود دارد. در معماری این سیستم قسمت های مختلفی که نیاز به برقراری ارتباط از طریق شبکه دارند وجود دارد. از جمله مطب( درمانگاه) پزشکان، بخش های بیمارستان( اختصاصا برای هر اتاق در هر بخش و برای تمامی تخت های هر اتاق)، راهروهای بیمارستان، درب های ورودی و یا هر نقطه ای که در بیمارستان نظارت بر روی آن ضروری باشد. اینترکام بیمارستانی دارای حافظه بالایی است و امکان ضبط حجم زیادی از اطلاعات را دارد. در صورتی که نیاز به کنترل یا ضبط صدای یکی از قسمت ها باشد این امر به وسیله اینترکام بیمارستانی به راحتی امکان پذیر است. همچنین اینترکام بیمارستانی قابلیت ضبط خودکار مکالمه را دارد که روی دیسک سخت سرور ذخیره می شود و دستیابی به آن در هر زمان به راحتی امکان پذیر است.
مطالعه بیشتر: پارکینگ هوشمند
سیستم های اینترکام برای برقراری ارتباط بین پرستار و بیمار هم بکار می رود. در شرایط اضطراری که بیمار به کمک پرستار نیاز دارد می تواند از طریق اینترکام نصب شده بر روی تخت، پرستار را صدا بزند و از او درخواست کمک کند. هچنین در حمام و سرویس های بهداشتی نیز برای آگاه نمودن پرستار در شرایطی که بیمار به کمک نیاز دارد، سیستم اینترکام فراخوان پرستار را بر روی دیوار نصب می کنند و بیمار می تواند به راحتی از آن استفاده کند. از طرفی با توجه به اینکه سیستم اینترکام با سیستم اطلاعات بیمارستانی یکپارچه شده است، پرستار از اطلاعات بیمار همواره آگاه است و با توجه به اینکه ارتباط نیز از نوع دو طرفه همزمان است، امکان دریافت راهنمایی نیز وجود دارد. این ارتباط فقط بین پرستار و بیمار است و برای سایر افراط مزاحمتی از نظر تداخل وجود ندارد. در ایستگاه پرستاری معمولا یک صفحه لمسی که دسترسی به اطلاعات بیمار فراهم است نصب می شود. پرستار از طریق آن می تواند به تماس بیمار پاسخ دهد و از وضعیت او آگاه باشد. این موضوع حتی می تواند از اتلاف وقت پرستاران جلوگیری کند و دیگر آنان در مواردی که امکان راهنمایی به صورت گفتگو وجود دارد، مجبور نیستند مسافتی را تا اتاق بیمار طی کنند و می توانند این زمان را برای انجام کارهای مفید استفاده کنند. همچنین در صورت استفاده از دستگاه سیار پرستاران می توانند در هر مکانی پاسخگوی بیمار باشند و این باعث افزایش سرعت خدمت به بیماران خواهد شد. از این طریق می توان گفت، استفاده از سیستم اینترکام فراخوان پرستار، تا حد زیادی در افزایش کارایی و بهبود عملکرد پرستاران در ارائه خدمات نقش دارد. علاوه بر آن نصب سیستم اینترکام فراخوان پرستار مزایای زیادی برای بیماران دارد. از جمله افزایش ایمنی بیماران که یکی از اساسی ترین اهداف در نظام سلامت است. خصوصا در بیمارانی که توانایی کمتری در بلند شدن از تخت و یا انجام برخی کارها را دارند، سیستم اینترکام برای آنان موجب آرامش و احساس آسودگی خاطر است. زیرا می دانند در هر لحظه به راحتی می توانند با پرستار خود ارتباط برقرار کنند و از او درخواست کمک کنند. سیستم اینترکام فراخوان پرستار، در استیشن پرستاری از دو نوع اینترکام بیسیم و با سیم ارائه می شوند. با توجه به اینکه در سیستم های بی سیم شلوغی کمتری در فضای فیزیکی زیاد می شود معمولا این نوع اینترکام ترجیح داده می شود. اما در استفاده از اینترکام بی سیم هم گاهی اوقات امکان تداخل امواج وجود دارد. بنابراین انتخاب بی سیم یا با سیم بودن آن با توجه به ویژگی هایی که در محیط استفاده دستگاه وجود دارد باید تعیین شود.
با توجه به اهمیت استریل بودن اتاق عمل، سیستم اینترکام اتاق عمل و درب اتوماتیک و برقراری امکان ارتباط صوتی و تصویری اتاق عمل با ایستگاه های پرستاری یا سایر اتاق های عمل را بدون تهدید نقض استریل بودن اتاق عمل، به خوبی فراهم می کند. تمام ویژگی های اتصال به شبکه، دسترسی به اطلاعات بیماران و یکپارچگی با سایر بخش ها در سیستم اینترکام اتاق عمل نیز صادق است و این موضوع می تواند امکان برقراری ارتباط سازگار با هدف پرسنل اتاق عمل با سایر پرسنل که خارج از اتاق عمل هستند را فراهم نماید. اینترکام اتاق عمل با استفاده از سنسورهای نوری، میکروفن، ضبط با کیفیت صدا و تصویر می تواند امکان برقراری یک ارتباط کامل همزمان را با سایر اتاق های عمل یا بخش ها برقرار کند. در نتیجه برقراری ارتباطات گروهی با پرسنل اتاق عمل برای دریافت مشاوره از راه دور از طریق اینترکام اتاق عمل فراهم می شود. این موضوع قابل ذکر است که امکان هرگونه دسترسی غیر مجاز به اطلاعات در سیستم های اینترکام اتاق عمل وجود ندارد و معمولا در اینترکام از شبکه های LAN یا WAN با تمام استانداردهای امنیتی تعریف شده در شبکه ها استفاده می شود.
دیدگاه شما درباره این محصول چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.
تجربه و نظر کاربران :
: کاربر مهمان
سلام اینترکام بیمارستانی چه کاربردی دارد؟
اکبری : سلام اینترکام بیمارستانی برای ایمنی در بیمارستان ها استفاده می شود.به کمک اینترکام بیمارستانی امکان برقراری ارتباط دو طرفه فراهم می شود.