درب الکترومکانیکی؛ مشخصات و ویژگی ها

یکی از رایج ترین درب های اتوماتیک، درب الکترومکانیکی می باشد.در درب الکترومکانیک،یک جک تعبیه شده است ودر داخل آن موتور کوچکی قرار دارد این موتور نیروی خود را به یک گیربکس انتقال داده و باعث افزایش قدرت ماردون جک شده و آن رارا به گردش درمی آورد و در نهایت شافت جک با سرعت ثابت و معینی به عقب و جلو حرکت کرده و باعث باز و بسته شدن در می شود.

درب الکترو مکانیکی با استفاده از نیروی برق و مکانیک کار می کنند . ودر دو نوع ۲۲۰ ولت و 240 ولت در بازار موجود می باشند و برای تردد محدود تا ۲۰ واحد مناسب است.در نوع ۲۲۰ ولت آن برای اینکه در زمان قطع برق از کار نیفتد UPS و نوع 240 ولت یک باتری بک آپ قرار داده شده است.

بتیس انواع درب ها از جمله درب الکترومکانیکی و درب اتوماتیک پارکینگ ایرانی را در اختیار شما قرار می دهد.


از مزیت های دربهای الکترومکانیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

کوچک بودن اندازه تابلو فرمان ،مجزا بودن قسمت مکانیکی از قسمت الکترونیکی ، برنامه پذیری عالی و هماهنگ بودن آن با محیط های مختلف نصب ، مقرون به صرفه بودن نصب و راه اندازی آن، عدم نیاز به سرویسکاری زیاد البته این سیستم معایبی هم دارد به عنوان مثال چون در درب الکترومکانیکی از چرخ دنده و گیربکس در جک ها استفاده می شود نسبت به سیستم هیدرولیکی استهلاک بیشتری دارد همچنین قدرت آن زیاد نیست و محدود می باشد و در مقابل فشار بیش از حد آسیب پذیر است.

درمورد امنیت درهای الکترومکانیکی اگر بخواهیم صحبت کنیم این درها از امنیت بالایی برخوردار هستند ودر مقابل فشار متقابل دوام خوبی دارند و اگر یک قفل برقی برای آنها به کار گرفته شود نفوذ پذیری غیر ممکن می شود.

از درب های الکترومکانیکی میتوان در ساختمانهای آپارتمانی یا اماکنی که عبور و مرورکم است و وزن درها زیاد نیست استفاده کرد و گزینه مناسبی برای این مکان ها می باشد.

از ویژگی های مهمی که در درب الکترومکانیکی باید به آن توجه شود نوع جک به کار رفته در آن است. برای انتخاب جک در الکترومکانیکی باید به نکاتی مثل کارایی،کیفیت مناسب ، قیمت مناسب و نوع کاربرد آن توجه داشت.


مطلب پیشنهادی: درب اتوماتیک


درب الکترومکانیکی

درب الکترومکانیکی یکی از درب های رایج و کاربردی برای انواع ساختمان ها و ویلا هاست. این درب مقاومت بالایی در برابر انواع ضربه و آسیب دارد. امنیت بالا از ویژگی های مهم این نوع درب است. خرید آن به منزله یک سرمایه گذاری مطمئن برای طولانی مدت خواهد بود. در صورتی که یک قفل هم به آن اضافه کنید، امنیت آن دو برابر می شود. در ادامه قصد داریم درباره مزایای این درب بیشتر صحبت کنیم. 

مطالعه بیشتر:برای کسب اطلاعات در مورد در اتوماتیک به لینک مورد نظر مراجعه کنید.

جک های الکترومکانیکی دارای سایز ها و ابعاد متفاوتی هستند و بسته به میزان تردد و عرض ورودی انتخاب می شوند مثلا برای درهای با عرض کم از بازوی کوچک و در بهای با عرض زیاد از بازوی با طول بیشتر استفاده می شود و برای هر لنگه درب به صورت مجزا ساخته می شوند. و میتوانند برای درب های با وزن هر لنگه 100تا 500 کیلوگرم مورد استفاده قرار گیرند .

هر نوع جک الکترومکانیکی را نمیتوان روی هر دربی نصب کرد و برای این کارباید حتما از نظر یک متخصص استفاده کرد . جک الکترومکانیکی در زمان باز و بسته کردن درب تحت فشار بسیار زیادی قرار می گیرد و از طرفی توان زیادی برای تحت فشار قرار دادن درب در داخل چهارچوب برای بسته شدن در لولایی ندارد و اگرتوسط شخص و یا شی خارجی از بیرون به لنگه درب فشار وارد شود چرخدنده های داخلی به راحتی شکسته می شوند و جک الکترومکانیکی ازکار افتاده و عملکرد خود را ازدست می دهد.

در درب های الکترومکانیکی یک کلید تعبیه شده است که در زمان قطع شدن برق میتوان با چرخاندن آن جک های الکترومکانیکی یا بازوی الکترومکانیکی را خلاص کرد تا بتوان درب را حرکت داد.به این صورت که با چرخاندن کلید یک میله در داخل جک تحت فشار قرار گرفته و باعث می شود چرخ دنده مارپیچ آرمیچر از چرخ دنده متصل به شافت جدا شود و لنگه درب به راحتی قابل حرکت دادن میشود. و زمانی که دیگر نیازی به خلاص بودن جک نباشد میتوان دوباره کلید را چرخانده تا چرخ دنده به حالت اول باز گردد.


قسمتهای مختلف درب الکترومکانیکی

یکی از پرکاربردترین سیستم ها و مکانیسم ها برای باز و بسته کردن درب های اتوماتیک، مکانیزم درب الکترومکانیکی می باشد. قطعات و اجزای مختلفی در درب مورد نظر به کار برده میشود که این اجزا شامل مواردی مانند موتور الکتریکی، قسمت مکانیکی درب یا گیربکس، برد الکترونیکی، تجهیزات ایمنی، شستی های کنترل دستی، ریموت کنترل و ... می باشد. در این مطلب به تفصیل به معرفی هر یک از این اجزا می پردازیم.


موتور الکتریکی درب الکترومکانیکی

موتور الکتریکی اصلی ترین قسمت در الکترومکانیکی با مکانیسم الکترومکانیکی می باشد. وظیفه موتور در اتوماتیک تبدیل نیروی الکتریکی به نیروی مکانیکی جهت باز و بسته شدن درب می باشد. شرکت های اروپایی و آسیایی و آمریکایی مختلفی در زمینه تولید موتور در اتوماتیک در توان های مختلف مشغول فعالیت می باشند.

مقاله مرتبط : شرکت درب اتوماتیک

برد الکترونیکی درب الکترومکانیکی

از یک برد الکترونیکی در ساختار درب جهت تعیین زمان باز و بسته شدن و حرکت درب اتوماتیک استفاده می شود. محل نصب برد الکترونیکی با توجه به نوع درب الکترومکانیکی استفاده شده، متفاوت بوده و نصاب درب اتوماتیک نسبت به تعیین محل قرار گیری آن تصمیم گیری میکند.


گیربکس درب الکترومکانیکی

به دلیل عدم توانایی موتور در حرکت دادن درب سنگین اتوماتیک، استفاده از یک سیستم مکانیکی جهت افزایش قدرت موتور جهت باز و بسته کردن درب الزامی می باشد. از گیربکس جهت این موضوع استفاده می گردد که با توجه به نوع درب و طراحی درب اتوماتیک، نحوه انتقال نیرو در آن نیز متفاوت می باشد.


مطلب پیشنهادی: لیست درب شیشه ای اتوماتیک


سنسورهای مادون قرمز درب الکترومکانیکی

سنسورهای مادون قرمز از دو قسمت TX و RX تشکیل شده اند که در داخل و بیرون درب نصب می گردند. مکانیسم سنسورهای مادون قرمز به این صورت است که قسمت TX نور مادون قرمز را با استفاده از یک دیود خاص تولید و پخش میکند. نور پخش شده توسط قسمت RX دریافت شده و با عبور اشخاص ، اشعه نور مادون قرمز قطع شده و کنتاکتور با استفادده از اطلاعات گرفته شده از سنسور ،فرمان های لازم را به برد جهت باز و بسته درب اتوماتیک صادر میکند.


ریموت کنترل درب الکترومکانیکی

درب های اتوماتیک را میتوان با استفاده از یک فرستنده رادیویی جیبی،از راه دور باز و بسته نمود و نیازی به پیاده شدن جهت باز و بسته کردن این درب ها نمی باشد.


شستی های کنترل دستی در درب الکترومکانیکی

شستی هایی در درب های الکترومکانیکی تجهت باز و بسته کردن دستی درب اتوماتیک در صورت قطعی برق یا اتمام باتری ریموت در طراحی درب اتوماتیک در نظر گرفته شده است.

بتیس بزرگترین مجری درب اتوماتیک شما در خرید درب های الکترومکانیکی راهنمایی می کند.

در نهایت با استفاده از درب الکترومکانیکی می توانید تردد راحت و امنیت بالا را تضمین کنید. این درب مقاومت بالایی دارد و تردد را راحت می کند. با این درب می توانید یک تصویر خوب از کسب و کار خود به جا بگذارید. با توجه به اینکه درب های الکترو مکانیکی به نگهداری و تعمیرات کمی نیاز دارند، خرید آن ها یک خرید به صرفه خواهد بود. 

مطالعه بیشتر